Geschiedenis

Hoefnagel en Zoon b.v. is opgericht in 1953 net na de watersnood ramp. De oprichter Thijs Hoefnagel is het bedrijf begonnen aan de Molenstraat in Kinderdijk. De eerste verkopen bestonden uit Petroleum en Smeermiddelen. Het transport werd verricht met een bestelwagen. Een Ford Taunus Transit.

Na een aantal jaar is een tankwagen aangeschaft, nou ja niet een tankwagen zoals je die tegenwoordig treft. Vroeger ging dat toch ietwat simpeler. Men neme een Ford Taunus Transit bestelwagen en men neme een ijzerzaag. Men zaagt de bestelopbouw eraf tot aan de bestuurders zitplaats. Men neme een tank en plaatse deze op de ontstane "bakwagen" en jawel zo ontstond onze eerste tankwagen. Dit is natuurlijk iets wat in de moderne tijd niet meer voor te stellen is met alle moderne eisen die aan zo'n voertuig worden gesteld. Die goeie ouwe tijd zullen we maar denken. 

In 1960 is het bedrijf verhuisd naar de Lekdijk 456 in Nieuw Lekkerland in de voormalige Kolenopslag van de Cooperatie. En is daar begonnen met de exploitatie van ons eerste Benzinestation. Wees wijs Stop bij Thijs was de leus die jaren lang bekend was in Nieuw Lekkerland.  Door de komst van het aardgas is de vraag naar Huisbrandolie steeds verder afgenomen. Het bedrijf is daardoor in de loop der jaren veranderd in een toeleverancier in Motorbrandstoffen en Smeermiddelen.


In 1961 is Zoon Arie bij het bedrijf komen werken als verkoper en tankwagenchauffeur. Het was toen flink aanpoten in het petroleumwerk toen inmiddels al met de "tankwagen". Tot december 1985 heeft Arie met zijn vader Thijs samengewerkt. Thijs Hoefnagel is 78 jaar geworden. Van af die tijd heeft Arie het bedrijf alleen geleid.


Er zijn door de jaren heen een flink aantal auto's geweest. Zo zijn er een aantal Ford Taunus Transits, een Ford K, een aantal Hanomags en zelfs een Opel Blitz tankwagen geweest. In 1972 is er een Daf A1600 gekomen welke nog steeds in ons bezit is. Dat deze auto een gouwe is blijkt wel aan het aantal km's die de auto heeft gereden. Dit zijn er circa 1,5 Miljoen. Tegenwoordig bestaat het wagenpark uit Daf Tankwagens en Ford Bestelwagens.

In 1988 is ons bedrijf verhuist van de Lekdijk naar Veerweg 10 in verband met de Deltawerken. De nieuwe dijk ligt nu dwars door onze voormalige lokatie.Aan de Veerweg is destijds een nieuw Benzinestation gebouwd met Shop. Later is daat ook een Autobedrijf bijgekomen. De Veerweg bleek qua ligging prima geschikt voor het exploiteren van een Bunkerstation en Autobedrijf. in de loop van 1988 is een Schip aangeschaft, de voormalige Esso Nederland 33. Het Autobedrijf is direct in 1988 opgestart. Langzaam aan kwam er een tweedehands hefbrug en uitlaatgastester, zodat in 1990 de eerste APK uitgevoerd kon worden. Inmiddels worden alle reparaties uitgevoerd aan alle merken autos in het Autocrew Autobedrijf. In 2001 is ook een wasstraat toegevoegd aan het bedrijf zodat er op deze lokatie een compleet pakket aan brandstoffen en autoservice wordt aangeboden.

In 1995 zijn de zoons van Arie: Matthijs en Teus, die inmiddels al een flink aantal jaren in dienst zijn, in de VOF opgenomen. Het driemanschap Arie, Matthijs en Teus blijkt goed te werken gezien de groei die in de jaren 90 werd gerealiseerd. Bestond het klantenbestand in 1963 hoofdzakelijk uit huisbrandolieklanten, het huidige bedrijf heeft haar klanten in alle sectoren van de markt.  In 2000 is het bedrijf Fa.Hoefnagel omgevormd tot Hoefnagel en Zoon b.v. en zo draait het bedrijf al weer jaren succesvol. Aan de uitstraling is inmiddels ook flink gesleuteld. In 2009 Zijn twee nieuwe Daf tankwagens aangekocht ter vervanging van twee bejaarde tankwagens. In verband met de Euronorm en het niet meer toegelaten worden in de stad moest nu worden gekozen voor nieuw. En dat dit niet ten nadele van de uitstraling is kunt u aan de foto's aflezen. Wij vinden het een genot voor het oog.

Uiteraard zit Hoefnagel ook niet stil in de gang naar het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Wij vinden Duurzaam ondernemen een must om ons nageslacht ook de mogelijkheid te  bieden om zich te ontwikkelen in een gezonde leefomgeving waar het ze aan niets ontbreekt. Hoe uit Hoefnagel en Zoon zich hierin?

Contact

Hoefnagel en Zoon B.V.
Veerweg 10
2957 CP Nieuw Lekkerland

Telefoon 0184-681500
Email info@hoefnagelolie.nl

MVO

Hoefnagel en zoon b.v. is zich bewust van de milieuproblematiek een heeft haar beleid dan ook aangepast aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Certificering

certificering
Naar boven